Változtasd meg az életed ezekkel a csodálatos önsegítő tippekkel!

 

A személyiségfejlesztő változások sosem külsődlegesek, hanem olyan tartós változások, amelyek átalakítják az életedet. Ha készen állsz arra, hogy felfedezd, hogyan válhatsz boldogabb és inspiráltabb emberré, akkor vess egy pillantást az alábbi néhány hatékony és motiváló tippre.

 

Légy hű önmagadhoz, és légy a lehető legjobb "te". Légy őszinte azzal kapcsolatban, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy kiteljesedj és boldog légy, és utasítsd el azokat a dolgokat, amelyek nem hoznak igazi örömet az életedbe. Légy a legjobb "te", aki tisztelettel, szeretettel és törődéssel bánik önmagával. Ha ez a változatod még nem létezik, dolgozz azon, hogy megtaláld és kifejleszd.

 

Próbáld meg a legtöbbet kihozni abból az időből, amikor dolgozol. Egyszerű trükk, hogy több szünetet tarts, amikor dolgozol. Ez talán kontraproduktívnak tűnhet, de a folyamatos szünetek segítik a feltöltődést és a kikapcsolódást, így sokkal több dolgot tudsz majd elvégezni, amikor visszatérsz a munkához.

 

Igazítsd életcélodat az igazi vágyaidhoz. Ez a folyamat négy egyszerű kérdésre egyszerűsíthető le: Mire vágysz? Mire vagy képes? Milyen célt kell keresned? És mit kell feltétlenül megtenned? Az összehangolás mindaddig nehéz, amíg nem válaszolsz ezekre a kérdésekre, majd nem cselekszel az egyes válaszok alapján, hogy ezeket a területeket egyensúlyba hozd és összehangold egymással.

 

Mielőtt megengednéd magadnak, hogy haraggal reagálj, kérdezd meg magadtól a következőt: Mi a lehető legrosszabb következménye annak, ha engedek a haragomnak? Leggyakrabban azt fogod tapasztalni, hogy a lehető legrosszabb következmény - erőszak, jogi problémák, börtön - egyszerűen nem éri meg azt a rövid felszabadulást, amit az indulatodnak való engedés jelent.

 

Ha azonnal felváltasz minden negatív gondolatot, ami az elmédbe jut, a hála gondolatával, az a boldogsághoz vezet! A boldog szív tele van hálával, és mindig van miért hálásnak lenned. Eddzétek meg tehát az agyatokat, hogy inkább az életetek, az otthonotok és a munkátok pozitív aspektusaira koncentráljatok, és a jobb énetek felé vezető út sokkal kevesebb ellenállással fog járni.

 

Ha pozitív hatásokat tartasz az életedben, akkor még keményebben fogsz dolgozni a személyes fejlődési terveden. Ha a legjobb barátod egy kanapén ülő krumpli, akinek szüksége van munkára, életre és zuhanyozásra, akkor vagy téged is befolyásolni fog ugyanez az életstílus, vagy lehúznak emiatt. Vedd körül magad inkább sikeres példaképekkel és olyan emberekkel, akik elismerik a személyes fejlődés iránti elkötelezettségedet, ez jobban bátorítani fog, és folyamatosan emlékeztetni fog arra, hogy miért és hogyan akarsz fejlődni.

 

Egyszerre csak egyetlen feladatra összpontosíts. Ha egyszerre több dologgal próbálkozol, minden egyes feladat elvégzése tovább fog tartani. Szüntesd meg az egyszerre több feladat kezelését, és így több időd lesz arra, amire szükséged van, hogy megtedd azokat a dolgokat, amiket szeretnél.

 

Mielőtt elkezdenéd az utadat a jobbá válás felé, tényleg hátra kell lépned egy lépést, hogy felmérd, hajlandó vagy-e változtatni, vagy megteszed-e a szükséges változtatásokat ahhoz, hogy fejlettebb emberré válj. Ha hajlandó vagy változtatni, a folyamat könnyebb lesz, és sikeresen megvalósíthatod a céljaidat.

 

A személyes fejlődéshez egy nagyszerű tipp, hogy találd ki a rossz elveidet, és törekedj arra, hogy kijavítsd őket. A hozzáállás, a szokások és az értékek az elvek alapvető összetevői. Ha ezek közül valamelyik területen hiányosságaid vannak, akkor az elveid is hiányosak. Az elveid kijavítása egy lépés önmagad fejlesztése felé.

 

Aludjon eleget. Az alvás nem luxus, hanem az emberi lét alapvető fontosságú része. Az alváshiány miatt szorongónak érezheted magad, nagyobb valószínűséggel leszel képtelen lefogyni, és egyszerűen mogorva leszel mindenkivel, akivel kapcsolatba kerülsz. Próbálj meg minden este 6-8 órát aludni, és meglátod, mennyivel jobban érzed magad.

 

Amikor a személyes fejlődésről van szó, győződj meg róla, hogy nem csak egy bárány vagy egy egész birkanyáj között. Ez azért fontos, mert el kell ismerni, hogy ki vagy, és emlékezni kell rád, mint olyan valakire, aki változást hozott. Nem fognak észrevenni, ha hagyod, hogy elvegyülj a többiek között.

 

A személyiségfejlesztés során ügyelj arra, hogy inkább arra összpontosíts, amiben már most is jó vagy, és ezt fejleszd maximálisan. Ez azért fontos, mert így előrébb juthatsz és fejlesztheted magad, ahelyett, hogy nem haladsz előre, és azon rágódsz, ami visszatart. Ne feledkezz meg a gyengeségeidről, csak ne hagyd, hogy lehúzzanak.

 

Mint a fenti cikkből láthatod, vannak olyan módszerek, amelyekkel a kezedbe veheted a személyes fejlődésed irányítását, és amelyek átalakítják a mindennapjaidat. Éld azt a boldog és ihletett életet, amire vágysz, ha követed e cikk néhány hatékony és motiváló javaslatát. Még ma elkezdheted!