Kezdő online vásárló? Akkor próbálja ki ezeket a profi tippeket!

Az internetes vásárlás szórakoztató és takarékos tevékenység lehet. Tudja, hogyan lehet pénzt megtakarítani az online vásárlással? Ha nem, akkor ez a cikk tökéletes az Ön számára, mivel számos különböző tippet és trükköt részletez, amelyek segítenek abban, hogy a lehető legalacsonyabb áron kapja meg mindazt, amit vásárol.

Ha sokat vásárol online, győződjön meg róla, hogy a kémprogram-védelem naprakész. Ha a számítógépét megfertőzi valami olyan egyszerű dolog, mint egy keylogger, miközben online vásárol, akkor épp most adta át egy idegennek a hitelkártyaszámát. Ha a vírusirtó szoftvere figyelmeztetést vagy jelentést ad ki az Ön által használt vásárlási oldalról, ne vásároljon semmilyen terméket az oldalról, és jelentse a problémát a vásárlási oldal webmesterének.

Mielőtt egy új online kiskereskedőtől vásárolna, végezzen némi kutatást róluk. Ellenőrizze más vásárlók online értékeléseit, hogy megtudja, hogyan kezeli az olyan elemeket, mint az ügyfélszolgálat, a szállítás és az általános vásárlási élmény.  Próbáljon kapcsolatba lépni a céggel e-mailben és telefonszámon, ha ki van írva, hogy kérdéseket tegyen fel az üzletével kapcsolatban, mielőtt bármit is vásárolna.

Online vásárláskor válassza a legjobb szállítási politikát. Sokszor a vállalatok gyorsított szállítást kínálnak. Sokszor azonban a termék egy nappal korábbi beszerzése akár a normál szállítási ár kétszeresébe is kerülhet. Ezért, ha a gyorsított szállítás helyett normál szállítással várhat a termék megérkezésére, válassza a normál szállítást, hogy pénzt takarítson meg.

Amikor online vásárol, biztosnak kell lennie abban, hogy tudja, kitől vásárol. Ha online aukciós oldalon vásárol, csak olyan emberektől vásároljon, akiknek pozitív visszajelzései vannak. Más oldalakon nézze meg, hogy jó hírű cégről van-e szó, azáltal, hogy online véleményeket keres róluk.

Ha használt terméket szeretne vásárolni online, először tájékozódjon az eladóról. Látogasson el a profiljára, és keressen olyan véleményekre, amelyeket más vásárlók írtak, akik az adott eladótól vásároltak termékeket. Ne habozzon felvenni a kapcsolatot az eladóval, hogy feltegyen néhány kérdést az Önt érdeklő termékkel kapcsolatban.

Ha gyakran vásárol egy bizonyos weboldalon vagy online áruházban, érdemes lehet feliratkozni az e-mailes frissítésekre, amelyek általában különleges ajánlatokat és leárazásokat tartalmaznak. Ez megtakarítást jelenthet az Ön számára, mivel kedvezményt kaphat a termékre, vagy akár ingyenes szállítást is, ami nagyobb megtakarítást jelenthet, ha gyakran vásárol az adott webhelyről.

Ha tetszik egy webáruház, iratkozzon fel az e-mailes terjesztési listájukra. Valószínűleg kapni fog néhány kupont és információt az ajánlatokról a postaládába. Ellenőrizze rendszeresen ezeket az e-maileket, hogy naprakész maradjon a jó ajánlatokkal és promóciós ajánlatokkal kapcsolatban. A legtöbb online áruház gyakran kínál ingyenes szállítást vagy kedvezményeket bizonyos termékekre.

Várjon egy napot, mielőtt vásárolna valamit. Nagyon könnyű a "rendelés megerősítése" gombra kattintani, de ne feledje, hogy ez valódi pénz, amit elkölt! Mielőtt megvesz valamit, szánjon rá 24 teljes órát, hogy megnézze, holnap is tetszik-e még. Ez remek módja lehet annak, hogy elkerülje a visszavásárlást és a túl sok pénz elköltését.

Sok weboldalon lehetősége van arra, hogy megnézze a konkurens weboldalak árait az azonos termékre vonatkozóan, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg Önnek. Sok weboldal "áregyeztetést" végez egy azonos termékkel, ha meg tudja mutatni, hol kínálják azt alacsonyabb áron egy másik weboldalon. Ismerje meg, mely weboldalak kínálnak áregyeztetést, és használja ki ezt az előnyét, hogy a lehető legtöbbet megtakaríthassa.

Ha online kiskereskedőtől vásárol terméket, mindenképpen ellenőrizze a kereskedő visszatérítési szabályzatát. Egyes kiskereskedők visszavitt áruk után visszavételi díjat számítanak fel. Ez nem lenne jó üzlet az Ön számára, ha hajlamos arra, hogy a vásárlás után meggondolja magát a vásárlással kapcsolatban.

Ha online vásárol valamit, nézze meg, hogy a gyártó webhelyén vannak-e kuponkódok vagy ajánlatok. Fontos, hogy mindig ellenőrizze az ajánlatok oldalát, mielőtt egy terméket megvásárol. Már az ingyenes szállítás is megér néhány pillanatot az idejéből.

Lehet, hogy kísértésbe esik, hogy egy jelszót használjon több online webhelyhez. De a nagyobb biztonság érdekében a legjobb, ha különböző, összetettebb jelszavakat használ. Hogy könnyebben nyomon tudja követni, melyik tárolja jelszavát egy biztonságos dokumentumban.

Győződjön meg róla, hogy érti, mit kap, amikor online rendel egy terméket. Ne hagyatkozzon csak a képre vagy a termékoldal címére annak megállapításakor, hogy mit vásárol. Nézze át nagyon alaposan a leírást és a konkrétumokat, hogy pontosabb képet kapjon arról, mit vásárol.

Ha mozgalmas életmódot folytat, vagy furcsa munkaidőben dolgozik, gyakran nehéz lehet eljutni a boltba, mielőtt bezárnának. Az online vásárlás azonban olyasmi, amit a nap bármely órájában (vagy éjjel!) megtehet, és ezért lehet, hogy kényelmesebb választás az Ön számára.

Rengeteg olyan adathalász átverés létezik, amely éppen úgy néz ki, mint az online áruházak. Ezek a csalók általában úgy működnek, hogy e-maileket küldenek, amelyekben egy jó üzletet népszerűsítenek a vásárlóknak, a hamis online áruházukhoz vezető linkkel együtt. A hitelkártya adatokat ellopják, amint a hamis webhelyről vásárol egy terméket. Legyen óvatos, amikor e-mailekből származó linkeket követ.

Ha képes lesz elkezdeni pénzt megtakarítani az online vásárlással, hála ezeknek a tippeknek, csodálatos érzés lesz. Az a képesség, hogy olcsóbban kapja meg, amit szeretne, olyan rohanást hoz magával, mint semmi más. Csak alkalmazza ezeket a tippeket, és pillanatok alatt spórolni fog!