Bárki megjavíthatja saját csöveit segítség nélkül

Nos, úgy döntött, hogy tökéletesíti háza vízvezetékét. Jó! Azonban annyi információ áll rendelkezésre, hogy nem tudja, hol kezdje. Ne aggódjon, itt vannak a vízvezeték-szerelési tippek! Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segítenek az indulásban és a rendszerezésben, hogy vízvezeték-szerelővé válhasson.

Használja a csövekből hallható hangokat, hogy segítsen megállapítani, mi okozza a problémát. Bizonyos hangok azt jelentik, hogy a víznyomás túl magas. Más hangok laza csöveket vagy enyhe eltömődéseket jelenthetnek a kalcium vagy vas felhalmozódása miatt. A pipák hallgatásával sok pénzt takaríthat meg a probléma leküzdésében.

A dugulások elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy mit öblít le. Az egészségügyi betétet, a vastag WC-papírt és a babatörlőt soha nem szabad leöblíteni. Ezek az elemek kitágulhatnak és eltömődést okozhatnak, vagy beleakadhatnak egy csőbe. Ehelyett olyan higiénikus módon dobja ki őket, hogy ne öblítse le őket a WC-n.

Ne öntsön étolajat vagy zsírt a lefolyóba. Ezek a zsírok a csövekben megszilárdulva dugulásokat okoznak. A zsírok megfelelő ártalmatlanításához tegye azokat egy fedővel ellátott edénybe, amelyet kidobhat. Ha megkeményedik, dobja ki a szemetesbe vagy a komposztba.

Kerülje a kemény tisztítószerek használatát a vécéin, például a tartályban lévő tisztítófüleket. Amikor ezek a fülek majdnem teljesen feloldódnak, a fülből megmaradt részek bemosódnak a tálba. Ez a végén eltömítheti a WC-nyílások nyílásait, megakadályozva a WC megfelelő öblítését. Hónapokba telhet, amíg ez a törmelék teljesen feloldódik ezekben a lyukakban.

Ha a WC-n folyamatosan nedvesség keletkezik kívülről, érdemes megfontolni a fűtés felmelegítését a fürdőszobában. Az "izzadt" WC-k legnagyobb oka a hűvös és nedves levegő. Akár hiszi, akár nem, ez a nedvesség valóban károsíthatja a WC-t, ezért nagyon fontos, hogy megoldja a problémát.

A csövek téli lefagyásának elkerülése érdekében a tél beköszönte előtt szigetelje le a pincében lévő szabadon lévő csöveket. Különös figyelmet kell fordítani a külső falak közelében lévő csövekre. Ha a múltban problémái voltak egy adott cső befagyásával, ragasszon hőszigetelő szalagot a csövek szigetelésére.

Amikor kezet mos, ügyeljen arra, hogy ne hagyjon szappant a csaptelep fogantyúin. Az emberek nem tudják, hogy a szappant ezeken a lámpatesteken hagyva a lámpatestek korrodálódhatnak. A kézmosás befejezése után szánjon két másodpercet, hogy eltávolítsa a felesleges szappant a fogantyúkról.

A vízvezetékek rendszeres karbantartása nagyszerű ötlet. Az Ön lehetőségei között szerepel a vonalak megcsúsztatása vagy megsemmisítése. A Jetted egy olyan technológia, amely hatékonyabbnak bizonyult, mint a kígyózás. Mélyebb lesz és keményebben tisztít. A fúvóka tehát jó ötlet, amikor legközelebb karbantartást végez a vezetékeken.

Annak érdekében, hogy megakadályozza a csövek csattanását, amikor bekapcsolja a vizet, gondoljon gumitakarókra vagy hevederekre. Ahelyett, hogy azt feltételeznénk, hogy a csöveket ki kell cserélni, fontolja meg a rögzítést vagy pufferelést. Ha a csövek műanyagok, hagyjon nekik teret a táguláshoz és összehúzódáshoz. Ha a csövek nem szivárognak, hanem csak zajt adnak, szüntesse meg a zajt.

Ha olyan környezetben él, ahol a tél lehűl, nagyon fontos, hogy felkészítse a csöveket a télre. Ha a csöveket úgy hagyja, befagyhat, ami súlyos vízvezeték-problémákat okozhat. Ha nagyon hideg van, nyissa ki egy kicsit a csapot, hogy elkerülje a csövek befagyását.

Ha a pázsit olyan területeken található, ahol a fű a többihez képest nagyon gyorsan növekszik, állandóan nedvesnek tűnik vagy mérgező szaga van, akkor előfordulhat, hogy a csatornavezeték szivárog. A szennyvízcsövek szivárgása vagy repedése javítható, ha korán észlelik, és több ezer dollárt takaríthat meg a meghiúsult szeptikus vizsgálat költségein.

Egyszerű tippet keres annak megállapítására, hogy van-e rejtett szivárgás a WC-n? Íme egy olyan, ami nem csak egyszerű, de nem is fog nagy horpadást ütni a pénztárcán. Egyszerűen adjon hat csepp ételfestéket a WC-tartályba. Ha a WC-je szivárog, 30 percen belül szín jelenik meg a tálban.

Annak érdekében, hogy pénzt takarítson meg a vízvezeték-szereléssel, rendszeres megelőző karbantartást kell végeznie. Megelőző karbantartás nélkül a lefolyók végül eltömődnek, és vízvezeték-szerelőt kell hívnia. A vízvezeték-szerelő hívása költséges lehet, ezért a költséges javítások elkerülése érdekében rendszeresen végezzen megelőző karbantartást.

Mielőtt vízvezeték szerelői munkát végezne, tegyen néhány kulcsfontosságú lépést, hogy elkerülje a szerencsétlenségeket. A projekt megkezdése előtt kapcsoljon ki minden vízellátást. Ügyeljen arra, hogy a közelben ponyvával védett tárgyak legyenek, hogy ne sértse meg őket a kifröccsenő víz. Jobb felkészülni, mint utólag kezelni a károkat.

Egyszerű tippet keres otthona vízvezeték-rendszerének lassú szivárgásának ellenőrzéséhez? Lefekvés előtt egyszerűen olvassa le a vízmérőjét. Másnap reggel ébredés után, anélkül, hogy egész éjjel vizet használt volna, mérjen le még egy mérést. Ha a leolvasás megváltozott, tudni fogja, hogy valahol a vízvezeték-rendszerben észleletlen, lassú szivárgás van.

Ha nem tud kikapcsolni egy főszelepet otthonába, mielőtt nyaralni indulna, zárja el az egyes szelepeket a mosdókagyló alatt és a WC mögött. Győződjön meg arról, hogy a szelepek jó állapotban vannak, mielőtt abba a hibába esne, hogy elfordítja azt, amely bármikor készen áll a törésre.

Ha kisebb mennyezeti foltok vannak a vízvezeték-vízkárok miatt, amelyeket már javítottak, előfordulhat, hogy nem kell újra festenie a teljes mennyezetet. Próbálja meg fehérítő és víz oldatát, és törölje át a területet egy szivaccsal, hogy halványabbá tegye őket. Ügyeljen arra, hogy védje a kezét és a szemét, amikor a feje fölött dolgozik.

A vízvezeték-szereléssel kapcsolatos tippek elolvasása után jobban érzi magát. Sokat kellett végigolvasni, de legalább legyen elképzelése arról, hogy mit kell tennie, és hol kezdje el otthona vízvezeték-szerelését. Emellett bármikor visszatérhet ehhez a listához, ha kell.